Hoe stel ik een standaard valuta in voor een administratie?

Verwerk je veel documenten met een vreemde valuta, maar verwerk je alles in één dezelfde valuta, dan is het handig om een standaard valuta in te stellen voor jouw administratie. Op deze manier worden indieners gedwongen om de bedragen op documenten om te rekenen naar de standaard valuta van jouw administratie.

In dit artikel leggen we je uit hoe je dit moet doen.

Let op: deze actie is alleen mogelijk voor een gebruiker met admin rechten.

Zorg dat je bent ingelogd in de Klippa Web App als een gebruiker met "admin" rechten.

Navigeer in het linker menu naar Instellingen en vervolgens Zakelijk. Je bevindt je nu in de instellingen van het bedrijfsaccount.

Klik daarna op Bedrijfsinstellingen / Administraties en klik bij de administratie waarvan je de valuta wil instellen op Wijzigen.

Tip: Indien je een koppeling hebt gemaakt met en boekhoudpakket en hier geen administraties ziet, dan moet je je administraties synchroniseren. Lees in dit artikel hoe je dat doet.

Kies de standaard valuta bij het Valuta veld.

Klik vervolgens op Wijzigen, in dit geval heeft deze administratie Zweedse Kronen als de standaard valuta van. Declaraties en facturen die worden ingediend moeten in het vervolg worden omgerekend naar deze valuta voordat ze worden ingediend. Wanneer dit niet het geval is krijgen de gebruikers de volgende foutmelding te zien

Tip: Wil je weten hoe je valuta op een declaratie kan omrekenen? Lees dan dit artikel.

Tip: Wil je weten hoe je valuta op een factuur kan omrekenen? Lees dan dit artikel.