Hoe maak ik meerdere Klippa factuur e-mailadressen aan?

Een groot deel van de facturen komt vandaag de dag waarschijnlijk digitaal binnen op de Finance mailbox. In Klippa kun je deze eenvoudig aan Klippa toevoegen door ze door te sturen naar je Klippa e-mailadres.

Tip: Lees hoe je facturen door kan sturen naar Klippa in dit artikel.

Je kan meerdere e-mailadressen aanmaken zodat je bijvoorbeeld per administratie de ingestuurde facturen kan toewijzen aan de juiste administratie. In dit artikel leggen we je uit hoe je een nieuwe factuur inbox kan maken.

Let op: deze actie is alleen mogelijk voor een gebruiker met admin rechten.

Zorg dat je bent ingelogd in de Klippa Web App als een gebruiker met "admin" rechten.

Navigeer in het linker menu naar Instellingen en vervolgens Zakelijk. Je bevindt je nu in de instellingen van het bedrijfsaccount.

Klik daarna op Bedrijfsinstellingen / Factuur inbox en klik rechtsboven op de knop Toevoegen

Tip: Er is al een standaard e-mail adres voor je aangemaakt, deze kan je gebruiken. Dit e-mail adres vind je ook direct onder Instellingen / Zakelijk / Algemeen.

Vul nu de volgende velden in:
Omschrijving De omschrijving van de mailbox.
Voorvoegsel We raden je aan om hier een afkorting in te vullen voor de mailbox. (bijvoorbeeld "NL" voor je Nederlandse administratie).
Toegewezen: Kies hier de gebruiker aan wie de ingezonden facturen voor dit e-mailadres moeten worden toegewezen. Dit veld is optioneel.
Administratie Kies hier de administratie waar de ingezonden facturen aan moeten worden toegewezen.
Actief Zet het e-mailadres op "Actief" zodat deze ingezonden facturen in Klippa zet.

Tip: Je kan ook de extra filters invullen, dit zijn categorie, kostenplaats, kostendrager en project. Als je dit wilt, klik dan op Extra filters

Wanneer je alles hebt ingevuld klik je op Opslaan onderaan het scherm. Je hebt nu een nieuw e-mailadres aangemaakt waar je facturen naar kan toesturen.

Tip: The kan het factuur e-mailadres in één klik kopieëren door op het groene kopieëer knopje te klikken.

Bijgewerkt op: 23/02/2023