Hoe ken ik bepaalde rollen toe aan gebruikers?

In Klippa werken we met verschillende gebruikersrollen, met deze gebruikersrollen krijgen gebruikers verschillende rechten. Om deze te wijzigen doorloop je onderstaande stappen.

Let op: deze actie is alleen mogelijk voor een gebruiker met admin rechten.

Let op: bij de declaratiemanager en finance rol, verschijnt respectievelijk "Gebruiker is manager van" of "Gebruiker verwerkt financiën voor". Vul dit NIET in. Deze velden wordt uitgefaseerd en zullen na 2022 niet meer beschikbaar zijn in de applicatie. Gebruik in plaats daarvan autorisatieflows. Dit artikel beschrijft hoe je deze instelt.

Let op: gebruik de NIET de declaratiesubmanager rol. Deze rol wordt uitgefaseerd en zal na 2022 niet meer beschikbaar zijn in de applicatie.

Zorg dat je bent ingelogd in de Klippa Web App als een gebruiker met "admin" rechten.

Navigeer in het linker menu naar Instellingen en vervolgens Zakelijk. Je bevindt je nu in de instellingen van het bedrijfsaccount.

Klik daarna op Bedrijfsinstellingen / Gebruikers en selecteer de gebruiker wie je een bepaalde rol wilt toekennen.

Scroll naar beneden totdat je de rollen ziet, hier kan je zien welke rollen deze gebruiker heeft en wat voor rechten daaraan verbonden zijn. Kies de rollen die je wilt toekennen en klik vervolgens op Opslaan.

Tip: Wil je weten wat alle rollen betekenen? Lees dan dit artikel.