Hoe stel ik e-mail forward in voor Gmail?

Bijna alle facturen komen tegenwoordig gelukkig binnen via mail. Wij raden aan om een dedicated facturen mailbox aan te houden waar leveranciers factureren naartoe kunnen sturen. Ontvang je nog wel eens een factuur in een persoonlijke of de finance mailbox, dan stuur je deze gewoon door naar deze facturen mailbox.

In Klippa kun je ontvangen facturen eenvoudig aan Klippa toevoegen door ze door te sturen naar je Klippa factuur e-mailadres. In dit artikel leggen we je uit hoe je kan instellen dat al jullie binnenkomende facturen in een Gmail mailbox automatisch naar Klippa kan doorsturen.

Let op: deze actie is alleen mogelijk voor een gebruiker met admin rechten.

Zorg dat je bent ingelogd in de Klippa Web App als een gebruiker met "admin" rechten.

Navigeer in het linker menu naar Instellingen en vervolgens Zakelijk. Je bevindt je nu in de instellingen van het bedrijfsaccount.

Kopieer hier het Klippa factuur e-mailadres.

Ga nu naar je Gmail account instellingen en navigeer naar de Doorsturen en POP/IMAP instellingen.

Klik onder "Doorsturen" op Een doorstuuradres toevoegen.

Vul het gekopieerde Klippa factuur e-mailadres in en klik op Volgende

Tip: afhankelijk van je instellingen kan het zijn dat er een verificatiecode via e-mail wordt verstuurd naar het Klippa factuur e-mailadres. Deze code kan je vinden in Klippa als je naar Verwerk facturen en vervolgens jouw to do lijst navigeert. Je ziet de code in de beschrijving van een binnengekomen factuur.

Zorg er vervolgens voor dat je de optie Een kopie van een inkomend bericht doorsturen aan aan zet en vervolgens op Wijzigingen opslaan klikt.

Tip: Op zoek naar hoe je e-mail forward instelt voor Outlook? Lees dan dit artikel.