Hoe kan ik de koppeling met Exact Online opnieuw leggen?

Let op: alleen de beheerder (een gebruiker met een admin rol in Klippa) van het Klippa account kan de koppeling met Exact Online opnieuw maken.

In welke gevallen kan het voorkomen dat de koppeling opnieuw gelegd dient te worden?
Je wil het Exact Online profiel waarmee de koppeling is gelegd aanpassen. Bijvoorbeeld: een SYSTEEM gebruiker in plaats van een gebruikersaccount van een werknemer).
Je wil de machtigingen aanpassen. Bijvoorbeeld: je hebt permissie gegeven om één administratie te synchroniseren en wil nu meerdere administraties synchroniseren.

Bij het opnieuw leggen van de koppeling wordt de configuratie van het account met betrekking tot de gesynchroniseerde gegevens bewaard. Bijvoorbeeld de grootboekrekeningen die zijn gekoppeld aan categorieën.

Om de koppeling opnieuw te leggen dien je eerst in Exact Online de huidige machtigingen in te trekken. Lees meer over App machtigingen op de support pagina van Exact.

Let op: Je moet de rol Licentie beheren hebben om apps voor alle gebruikers te kunnen beheren. Controleer of jij en andere gebruikers de toegangsrechten hebben tot de administraties waarvoor u de apptoegang wilt beheren. Zie Uw rechten in Exact Online.

Log in bij Exact Online. Op de pagina de pagina Overzicht | Appmachtigingen kunt u machtigingen van apps intrekken per gebruiker of administratie.

Navigeer naar Gebruikersnaam > Mijn Exact Online > Beveiligingscentrum.

Scroll vervolgens helemaal naar onder om de pagina Overzicht | Appmachtigingen te zien, waar je kan zien welke administraties naar Klippa worden gesynchroniseerd.

Klik vervolgens bij SpendControl - digitaal declaraties & facturen verwerken op Intrekken.

Vervolgens kan je de koppeling ontkoppelen en opnieuw leggen in Klippa:

Open de Klippa Web App en ga in het linker menu naar Instellingen en klik in het uitgeklapte menu op Zakelijk.

Onder de zakelijke instellingen vind je verschillende menu items. Klik op Bedrijfsinstellingen / Koppelingen.

Ga in het overzicht van koppelingen op zoek naar Exact Online en klik op ontkoppelen.

Ga opnieuw op zoek naar Exact Online en klik op verbinden. Je wordt nu doorgestuurd naar de inlogpagina van Exact.

Let op: gebruik hier de inloggegevens van een Exact Online account met ten minste de volgende rechten bij de boekhouding(en) die in Klippa gebruikt gaan worden:

Systeem: Aanmaken en wijzigen administratie gerelateerde elektronische berichten

Financiële boekingen: Inkoopboekingen invoeren, bewerken en verwijderen

De rechten per gebruiker vind je in Exact Online door te navigeren naar Administratienaam > Stamgegevens > Gebruikers > Overzicht. Klik hier voor meer informatie over rechten in Exact Online.

Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord van Exact Online in.

Selecteer de administraties die je wil gebruiken in Klippa

Geef vervolgens toestemming en druk op opslaan. De verbinding is nu succesvol gemaakt.