Hoe koppel ik met Exact Globe?

Let op: Om de koppeling met Exact Globe succesvol te leggen is het belangrijk dat een IT/ Systeembeheerder die verantwoordelijk is voor de installatie/onderhoud van Exact Globe betrokken is.

Allereerst dient de E-connectivity Client Module van Exact te worden aangeschaft. Na aanschaf ontvang je van Exact de nodige documentatie voor de installatie.

Installeer vervolgens de module. Bij de installatie is het belangrijk dat URL extern bereikbaar is. Dit kan bijvoorbeeld door in de firewall een externe poort open te zetten naar de Exact Globe server en de Klippa server daar toegang tot te geven doormiddel van whitelisting. We adviseren om de koppeling op te zetten met HTTPS/SSL.

Whitelisting: Welke IP adressen gebruikt Klippa?

Voor de vervolgstap is het belangrijk dat een IT/ Systeembeheerder die verantwoordelijk is voor de installatie/onderhoud van Exact Globe betrokken is. Om de koppeling te maken hebben we namelijk een algemene gebruiker nodig met voldoende toegang om gegevens op te halen en inkoopfacturen aan te maken. De IT/systeembeheerder weet deze informatie.

Koppeling Klippa

Open de Klippa Web App en ga in het linker menu naar Instellingen en klik in het uitgeklapte menu op Zakelijk.

Onder de zakelijke instellingen vind je verschillende menu items. Klik op Bedrijfsinstellingen / Koppelingen.

Ga in het overzicht van koppelingen op zoek naar Exact Globe en klik op Verbind met Exact Globe.

Vul de volgende gegevens in:

Vul bij Exact Globe Entity Service de URL in naar de Entity Service. Bij een standaardconfiguratie is dit http://servernaam:8020/Services/Exact.Entity.EG, waarbij de servernaam de server is waarop Entity Services actief is.

Het veld Interne URL hoeft alleen ingevuld te worden als je Interne Entity Service REST API URL anders is dan je externe URL.

Voer bij Gebruikersnaam/Wachtwoord de gegevens in van de gebruiker met toegang tot de Entity Services webservice.

Bijgewerkt op: 01/08/2023