Ik kan bepaalde velden of waarden niet selecteren bij het indienen van een declaratie. Hoe los ik dit op?

Vervelend dat jij niet alles kan selecteren dat je verwacht. Dit kan verschillende oorzaken hebben. In dit artikel staan mogelijke oorzaken van dit probleem en de bijbehorende oplossingen beschreven. Dit artikel heeft betrekking op de volgende problemen:

Ik kan bepaalde velden (categorie, kostenplaats, kostendrager, project, en/of betaalmethode) niet zien.
Ik kan bepaalde waarden in één of meer van deze velden niet selecteren (bijvoorbeeld: ik zie de categorie 'reiskosten' niet in het lijstje met categorieën staan)

Let op: alleen een gebruiker met een admin rol in Klippa kan in de zakelijke instellingen aanpassingen verrichten die deze problemen kunnen verhelpen.
Er zijn een paar mogelijke oorzaken voor deze problemen:

De indiener is niet verbonden aan de organisatie.
De indiener is geen lid van de groepen die aan de waarden gekoppeld zijn, waardoor hele velden (bijvoorbeeld categorie) of waarden (bijvoorbeeld de categorie 'zakelijke lunch') niet kan zien.
Bepaalde waarden zijn niet gekoppeld aan de groep waar de indiener lid van is, waardoor de indiener het hele veld (bijvoorbeeld categorie) of waarden (bijvoorbeeld de categorie 'zakelijke lunch') niet kan zien.

De eerste oorzaak heeft te maken met het account van de indiener.

Check of de gebruiker is ingelogd op een account dat verbonden is aan jouw organisatie. Dit kan je op de volgende manier checken:

Zorg dat je met je account bent ingelogd in de Klippa Web App als een gebruiker met "admin" rechten.
Navigeer in het linker menu naar Instellingen en vervolgens Zakelijk. Je bevindt je nu in de instellingen van het bedrijfsaccount.
Klik daarna op Bedrijfsinstellingen / Gebruikers en check of de gebruiker een account heeft.
Staat de gebruiker er niet tussen, dan kan je de gebruiker toevoegen aan de zakelijke omgeving: Nieuwe gebruiker toevoegen.
Heeft de gebruiker al een account aangemaakt, kan je de reeds bestaande gebruiker alsnog uitnodigen voor de zakelijke omgeving: Bestaande gebruiker toevoegen
Staat de gebruiker wel in de lijst van gebruikers, maar heeft de gebruiker het account nog niet geactiveerd? Check dan het volgende artikel: Hoe stuur ik opnieuw een activatie mail naar een gebruiker?.

De indiener is geen lid van de groepen om een bepaalde waarde te kunnen zien. In dit artikel omschrijven wij hoe je een gebruiker kan toevoegen aan groepen: Hoe voeg ik een gebruiker toe aan een groep?.

Check de artikelen bij punt 3 om ervoor te zorgen dat de velden (categorie, kostenplaats, kostendrager, project, en/of betaalmethode) zijn gekoppeld aan de groepen waar de indiener aan is toegevoegd.

Eén of meer waarden van het veld (categorie, kostenplaats, kostendrager, project, en/of betaalmethode) zijn niet gekoppeld aan de juiste groepen, waardoor de gebruiker deze waarden niet kan zien. Check het onderstaande artikel om ervoor te zorgen dat de velden (categorie, kostenplaats, kostendrager, project, en/of betaalmethode) zijn gekoppeld aan de juiste groepen: Hoe maak ik een kostenplaatsen zichtbaar voor declaratie indieners?