Artikelen over: Integraties
Dit artikel is ook beschikbaar in:

Hoe koppel ik met Netsuite?

SuiteApp en gebruiker configureren in Netsuite

Let op: alleen iemand met een administrator rol in Netsuite kan de koppeling met Netsuite maken

Navigeer naar SuiteApps en zoek op Klippa, klik op het Klippa logo en klik op SuiteApp weergeven .

Klik vervolgens op Installeren en vervolgens Bundel installeren en ga akkoord met de voorwaarden.

Controleer of je Klippa for Netsuite tussen de lijst met Geïnstalleerde bundels ziet staan.

Om de koppeling te leggen is het noodzakelijk om een medewerker te hebben die enkel de Klippa integration role heeft.

Navigeer naar Lijsten > Medewerkers > Medewerkers > Aanmaken om een nieuwe medewerker aan te maken en stel een wachtwoord in.

Navigeer onderaan de pagina naar het tabje Toegang en selecteer onderin bij rollen alleen de Klippa Integration rol en klik op toevoegen.

Zorg dat je de dochtermaatschappij selecteert, vink toegang geven aan en klik op opslaan.

Navigeer vervolgens naar Instellingen > Bedrijf > Functies inschakelen en navigeer naar het tabje SuiteCloud en zorg dat de volgende vinkjes aanstaan:

Klik op opslaan.

Log uit van jouw Netsuite account.

Verbinden met de Netsuite koppeling in Klippa

Let op: alleen de beheerder (een gebruiker met een admin rol in Klippa) van het Klippa account kan de koppeling met Netsuite maken.

Let op: zorg dat je bent uitgelogd van jouw eigen Netsuite account als je naar Klippa navigeert om de koppeling te leggen.
Open de Klippa Web App en ga in het linker menu naar Instellingen en klik in het uitgeklapte menu op Zakelijk.

Onder de zakelijke instellingen vind je verschillende menu items. Klik op Bedrijfsinstellingen / Koppelingen.

Ga in het overzicht van koppelingen op zoek naar Netsuite en klik op verbinden. Je wordt nu doorgestuurd naar het Netsuite login scherm.

Log in met de gebruikersnaam en wachtwoord van de medewerker die je zojuist hebt ingesteld en klik op Toestaan.

De verbinding is nu succesvol gemaakt.

Checken instellingen onkostendeclaraties, goedkeuring en valuta

Let op: Dit gedeelte is enkel relevant wanneer je de declaratiemodule van Klippa gebruikt.

Open Netsuite en navigeer naar Instellingen > Bedrijf > Functies inschakelen

Navigeer naar het tabje 'Medewerkers' en check of de instelling Onkostendeclaraties aanstaat.

Indien deze nog niet aan staat, vink deze aan en druk op opslaan.

Navigeer vervolgens naar het tabje Bedrijf en controlleer of de instelling Meerdere valuta aanstaat.

Als in Netsuite de instelling Meerdere valuta aanstaat, raden we je aan om in Klippa de instelling Sta meerdere valuta toe voor declaraties ook aan te zetten, zodat je transacties kan boeken in een valuta die afwijkt van de valuta (base currency) van de dochtermaatschappij.

Let op: als de Netsuite instelling Meerdere valuta uitstaat, moet de instelling Sta meerdere valuta toe voor declaraties in Klippa ook uitstaan.

Navigeer naar Instellingen > Boekhouding > Voorkeuren boekhouding en klik het tabje Goedkeuringsstroom aan.

Zorg dat de goedkeuringsstroom checkbox bij onkostendeclaraties in Netsuite uit staat en klik op opslaan.

Log uit van jouw Netsuite account. Je hebt nu succesvol de koppeling tussen Klippa en Netsuite gelegd.