Artikelen over: Integraties
Dit artikel is ook beschikbaar in:

Hoe configureer je SSO in voor Google Workspaces?

Klippa biedt de mogelijkheid om in te loggen met Single Sign On (SSO). In dit artikel wordt uitgelegd hoe je je Google Workspace kunt instellen om met SSO in te loggen op Klippa.

Ga naar de beheeromgeving van Google Workspace en navigeer naar Apps > Web- en mobiele apps in het linkermenu.

Klik vervolgens op App toevoegen en kies Aangepaste SAML-app toevoegen.

Voer in de eerste stap de app-gegevens in, zoals de naam en eventueel een beschrijving. Druk vervolgens op doorgaan om naar de volgende stap te gaan.

Download de IdP-metadata en stuur dat bestand naar ons op. Je kunt de metadata downloaden door op de knop Metadata downloaden te klikken. Ga hierna door naar de volgende stap

Voer de informatie in die we je hebben gestuurd in de velden ACS-URL, Entiteits-ID en Start-URL, zoals in het onderstaande voorbeeld. Ga hierna door naar de volgende stap

Voeg de volgende toewijzingen toe door op de knop Toewijzing toevoegen te klikken en koppel ze aan de corresponderende App-kenmerken:
Primary e-mail - email
First name - first_name
Last name - last_name

Klik op Voltooien. Je kan vervolgens testen of de SAML-app correct is ingesteld door op de knop SAML-login testen te klikken op de nieuw gemaakte app. Controleer ook of de SAML-app is toegewezen aan de juiste organisatie-eenheid voor je organisatie door te klikken op details tonen onder Gebruikerstoegang

Google Workspaces is online ingesteld voor het gebruik van SSO met Klippa.

Tip: Lees dit artikel hoe je met SSO kunt inloggen bij Klippa.