Hoe voeg ik facturen toe in de Klippa Web App?

Facturen toevoegen in Klippa kan op meerdere manieren. In dit helpdeskartikel leggen we je uit hoe je digitaal ontvangen facturen direct kunt doorsturen naar Klippa, je documenten handmatig kunt toevoegen, en hoe je met behulp van de Klippa App facturen kunt scannen.

Hoe stuur ik digitaal ontvangen facturen door naar Klippa?

Let op: het opzoeken van het unieke Klippa e-mailadres is alleen mogelijk voor een gebruiker met admin rechten.

Een groot deel van de facturen komt vandaag de dag waarschijnlijk digitaal binnen op de Finance mailbox. In Klippa kun je deze eenvoudig aan Klippa toevoegen door ze door te sturen naar je eigen unieke Klippa e-mailadres. Het betreffende e-mailadres vind een Klippa gebruiker met admin rechten in Klippa onder Instellingen > Zakelijk.

Na het doorsturen van een factuur, komt de factuur binnen in Klippa en is alle data reeds uitgelezen wanneer een gebruiker de factuur opent in het Verwerk facturen overzicht.

Tip: stel een automatische forward in naar het unieke Klippa e-mailadres voor alle facturen die binnenkomen in je Finance mailbox.

Hoe voeg ik facturen toe via de Klippa Web App?

Facturen die je lokaal op je computer hebt opgeslagen, kun je in Klippa altijd en overal toevoegen in het Verwerk facturen overzicht.

Let op: deze actie is alleen mogelijk voor een gebruiker met de Factuurindiener rol.

Zorg dat je met je account bent ingelogd in de Klippa Web App

Navigeer in het linker menu naar Verwerk facturen

Klik rechtsboven op de knop Toevoegen en selecteer een factuur die je wilt uploaden.

Kies een autorisatieflow of druk direct op Opslaan om de factuur aan het Klippa overzicht toe te voegen.

Let op: alleen gebruikers met een Finance rol kunnen een autorisatieflow toepassen

Hoe scan ik facturen met de Klippa App?

Open de Klippa App op je smartphone of tablet en log in met je inloggegevens. Ga vervolgens via het menu naar Inkoopfacturen.

Onderin het scherm zie je een grote button met Maak foto. Als je hier op drukt opent de camera zodat je de factuur kunt scannen. Na een succesvolle scan ga je door naar het volgende scherm.

Je ziet nu dat de factuur is toegevoegd en kunt een omschrijving meegeven. Afhankelijk van de bedrijfsinstellingen kunnen er velden zijn voor een betaalmethode, kostenplaats, kostendrager en/of project. Als je iets verder naar onder scrolt zie je de factuurgegevens, die hebben we direct voor je herkend.

Zodra alle velden netjes en correct zijn ingevuld, druk je onderin op het Opslaan en indienen. De factuur is nu ingediend en aan de juiste workflow toegewezen.