Artikelen over: Facturen indienen
Dit artikel is ook beschikbaar in:

Hoe kan ik een factuur splitsen in de Klippa Web App?

Het komt wel eens voor, een leverancier die in één e-mail meerdere facturen meestuurt, die vervolgens worden doorgestuurd naar de Klippa Web App. Deze facturen komen als één transactie binnen in Klippa. Om de verschillende bijlagen op een correcte manier als losse facturen te verwerken, met OCR herkenning op elke losse factuur, kan je de transactie splitsen. In dit artikel leggen we uit hoe je dat kan doen.

Als je een factuur splitst, wordt er voor elke bijlage een nieuwe factuur aangemaakt. De originele regel wordt verwijderd.

Tip: Vraag jouw leveranciers een aparte e-mail te sturen voor elke factuur zodat je alleen bij uitzondering binnenkomende facturen nog moet splitsen.
Let op: Deze actie is alleen mogelijk voor een gebruiker met een factuurindiener rol, omdat je één of meer nieuwe facturen aanmaakt bij het splitsen en dus moet kunnen indienen.

Zorg dat je bent ingelogd in de Klippa Web App.

Navigeer in het linker menu naar Verwerk facturen. Je ziet nu onder andere facturen die zijn ingestuurd via de Klippa e-mail. Deze facturen hebben de status "Ingediend"

Tip: Klik op het tandwieltje rechtsboven in de tabel en zet de kolom "Aantal bijlagen" aan, zo zie je welke facturen meerdere bijlagen hebben en dus gesplitst moeten worden.

Selecteer nu één of meerdere facturen die je wil splitsen, door op de checkbox links van de factuur te klikken. Het actiemenu verschijnt nu, kies hier voor Splitsen. Er verschijnt een popup, klik hier wederom op Splitsen.

De facturen zijn nu gesplitst per bijlage, je kan nu de data in de facturen valideren en verder verwerken.

Tip: Benieuwd naar hoe je facturen kan indienen via de Klippa e-mail? Lees dan dit artikel.