Facturen toevoegen in Klippa kan op meerdere manieren. In dit helpdeskartikel leggen we je uit hoe je digitaal ontvangen facturen direct kunt doorsturen naar Klippa, je documenten handmatig kunt toevoegen, en hoe je met behulp van de Klippa App facturen kunt scannen.

Hoe stuur ik digitaal ontvangen facturen door naar Klippa?

Een groot deel van de facturen komt vandaag de dag waarschijnlijk digitaal binnen op de Finance mailbox. In Klippa kun je deze eenvoudig aan Klippa toevoegen door ze door te sturen naar je eigen unieke Klippa e-mailadres. Het betreffende e-mailadres vind je in Klippa onder Zakelijk > Instellingen. Indien je de factuur hebt doorgestuurd wordt de data uitgelezen het document aan het Klippa overzicht toegevoegd.

Tip: stel een autoforward in voor alle facturen die binnenkomen op je Finance mailbox naar het unieke Klippa e-mailadres
Hoe voeg ik facturen toe via de Klippa Web App?

Facturen die je lokaal op je computer hebt opgeslagen, kun je in Klippa altijd en overal toevoegen aan het overzicht.

Open de Klippa Web App en zorg dat je bent ingelogd met je account.

Ga vervolgens in het linkermenu naar Zakelijk > Inkoopfacturen.

Rechtsboven vind je de groene knop met "Toevoegen". Klik hierop en selecteer de betreffende factuur die je wilt uploaden.

Klik op "Opslaan" om de factuur aan het Klippa overzicht toe te voegen.

Hoe scan ik facturen met de Klippa App?

Open de Klippa App op je smartphone of tablet en log in met je inloggegevens. Ga vervolgens via het menu naar Inkoopfacturen.

Onderin het scherm zie je een grote button met "Maak foto". Als je hier op drukt opent de camera zodat je de factuur kunt scannen. Na een succesvolle scan ga je door naar het volgende scherm.

Je ziet nu dat de factuur is toegevoegd en kunt een omschrijving meegeven. Afhankelijk van de bedrijfsinstellingen kunnen er velden zijn voor een betaalmethode, kostenplaats, kostendrager en/of project. Als je iets verder naar onder scrolt zie je de factuurgegevens, die hebben we direct voor je herkend.

Zodra alle velden netjes en correct zijn ingevuld, druk je onderin op het "Opslaan en indienen". De factuur is nu ingediend en aan de juiste workflow toegewezen.