Artikelen over: Facturen goedkeuren

Hoe verwerk ik een afgewezen factuur?

Let op: alleen gebruikers met een finance rol of een factuurindiener rol kunnen afgewezen facturen verwerken.

Zorg dat je bent ingelogd in de Klippa Web App.

Klik in het linkermenu van Klippa op Verwerk facturen. Afgewezen facturen vind je als finance gebruiker of als indiener van de factuur in jouw to do lijst.

Open de factuur en kies vervolgens uit de volgende mogelijkheden:
Opslaan: de factuur blijft in de to-do lijst staan, zodat je deze niet uit het oog verliest.
Archiveer: de factuur wordt naar het “alles” tabje verplaatst. Je kan deze later altijd opnieuw openen indien nodig.
Opnieuw indienen: deze actie vind je onder de puntjes rechtsonder bij de overige acties. Geef in het opmerkingen veld een reden, waarom je de factuur opnieuw aanbied.

Tip: Lees hier wat alle statussen op facturen betekenen.

Tip: bovenin het scherm vind je het schuifje "Direct doorgaan naar volgende factuur". Vink dit aan om na het aanpassen van de status en opslaan direct naar de volgende factuur te navigeren die voor jou klaarstaat ter goedkeuring.