Artikelen over: Declaraties goedkeuren
Dit artikel is ook beschikbaar in:

Hoe kan ik een collega om goedkeuring vragen voor een declaratie in de mobiele Klippa App?

Input van een collega nodig bij het beoordelen van een declaratie? In Klippa is het mogelijk om, voordat jij een declaratie goedkeurt, deze eerst ter goedkeuring aan te bieden bij een collega. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit kan doen.

Let op: deze actie is alleen mogelijk voor een gebruiker met de declaratiemanager rol.

Let op: Je kan alleen om goedkeuring vragen van een collega als de huidige autorisatieflow één persoon bevat of een vaste goedkeuringsvolgorde heeft.

Open de Klippa App op je smartphone of tablet en log in.

Navigeer in het linker menu naar Declaraties goedkeuren. Hier zie je de declaraties die ter goedkeuring voor jou klaar staan.

Kies een declaratie en scroll naar beneden totdat je het veld Vraag mening collega voor goedkeuring ziet. Kies hier een gebruiker en klik vervolgens op Verstuur.

Tip: stuur een opmerking mee aan jouw collega aan wie je goedkeuring vraagt.

In dit voorbeeld zijn wij "Henk Zijlstra" en hebben we goedkeuring gevraagd aan "Steven Hogendijk". De declaratie verdwijnt nu uit onze "To do" lijst en ligt nu eerst bij "Steven Hogendijk" ter goedkeuring (zie hieronder). Nadat Steven akkoord is, zijn wij weer aan de beurt om te keuren en verschijnt de declaratie weer in onze "To do" lijst.

Tip: Ben je op zoek naar hoe je om goedkeuring vraagt voor een declaratie in de Klippa Web App? Lees dan dit artikel.

Tip: Ben je op zoek naar hoe je de autorisatieflow van een declaratie aanpast? Lees dan dit artikel.

Bijgewerkt op: 30/01/2024