Artikelen over: Release notes & updates
Dit artikel is ook beschikbaar in:

Release notes

Op deze pagina vind je alle release notes van de afgelopen releases.

12.03.2024 Release

Wat is nieuw?

Een nieuw ontwerp voor het koppelen van de opgeslagen bonnen aan creditcardtransacties.
Implementatie van de functie waarbij de declaratie indiener pas een kaartrapport mag indienen als alle transacties een gekoppelde bon hebben.
Een zoekoptie in het dashboard voor opgeslagen bonnen.
Sorteren + standaard sorteren op aanmaakdatum is toegevoegd aan het dashboard voor opgeslagen bonnen.
Bij gebruik van de human review module worden de ingevoerde waarden niet langer overschreven door suggesties.
Het relatie veld is aangepast waardoor de snelheid van het platform is verbeterd.
De optie aankoopbedrag exclusief btw is toegevoegd als exportmogelijkheid.
Declaratie indieners hebben nu de mogelijkheid om declaraties in te dienen voor een andere gebruiker met een declaratie indien rol.
Bij het verwijderen van een factuur word je nu doorgestuurd naar de volgende factuur als de optie 'doorgaan naar volgende' is ingeschakeld.
De drag-and-drop interface is verbeterd.
Bij het toevoegen van een extra locatie aan een ritdeclaratie wordt de extra locatie nu aan het einde van de route geplaatst in plaats van in het midden.
Er is een verwijderknop toegevoegd voor bijlages bij declaraties binnen een rapport.
Een declaratie indiener ontvangt nu meldingen wanneer de status van een ingediende bon verandert.
AFAS: Bij het aanmaken van een nieuwe leverancier in Klippa is de optie toegevoegd om een IBAN-nummer in te vullen.
VismaNet: Categorie boekingssuggesties zijn toegevoegd voor de nieuwe Visma integratie.
Rapport suggesties zijn toegevoegd voor de nieuwe Visma & QuickBooks integraties.
Het automatisch aanmaken van relatie wanneer er geen relatie gevonden kan worden is toegevoegd voor de nieuwe Visma & QuickBooks integraties.
Mobiele app: Je kan nu pas je declaratie indienen nadat de OCR herkenning is afgerond, om fouten te voorkomen.
Mobiele app: Na het intrekken van een declaratie kan je nu direct velden aanpassen en opnieuw indienen.
Mobiele app: Kaart rapport module: verbeterde gebruikerservaring bij het koppelen van bonnen aan kaarttransacties.

09.02.2024 Release

Wat is nieuw?
Een vernieuwde koppeling met Visma.net en Quickbooks.
Een map 'opgeslagen bonnen' in het menu om je creditcard bonnen op te slaan voordat het creditcard afschrift geüpload is.
Het 'vervaldatum' veld voor facturen wordt nu automatisch ingevuld door onze OCR.
De leverancier wordt nu getoond in het dashboard bij het gebruiken van de rapporten module.
Wanneer het totaalbedrag van een bon wordt gewijzigd terwijl de valuta is gewisseld, dan wordt er een waarschuwing gegeven.
AFAS: De omschrijving van de boekingsregel wordt nu ook meegegeven tijdens het boeken naar AFAS.
Meerdere bug fixes.

12.01.2024 Release

Wat is nieuw?
De mogelijkheid om de vervaldatum te exporteren.
Het schalen van pickers (bijvoorbeeld bij het indienen van een ritdeclaratie op een kleiner scherm).
Minox: de mogelijkheid om de controle op de standaard btw-code voor grootboekrekeningen & leveranciers in Minox uit te schakelen.

22.12.2023 Release

Wat is nieuw?
Visma.net: Een verbeterde versie van de Visma.net integratie waarbij de logica van Visma.net is meegenomen in Klippa.
Xero: Undo methode: Dit voorkomt dubbele boekingen naar Xero bij een foutmelding in de API.
Spaanse compliance module.
Fooi functie: er is een extra veld 'fooi bedrag' toegevoegd. Dit telt op bij het totaalbedrag en wordt herkend door OCR en kan worden meegenomen in de export.
De mogelijkheid om boekingsregels voor declaraties te tonen tijdens het goedkeuringsproces.
De mogelijkheid om een valuta in te stellen per declaratie rapport wanneer de valuta niet is ingesteld op de administratie.
Een waarschuwing wanneer het totaalbedrag van een bon afwijkt van de wisselkoers.
De mogelijkheid voor finance gebruikers om facturen die in een autorisatie flow staan op incompleet te zetten om wijzigingen aan te brengen.
De uitklapopties in de boekingsregels bewegen niet meer als je er met de muis overheen gaat.
Lokalisatie van getallen in de dashboards (bijvoorbeeld € 10,10 voor NL en €10,10 voor EN).
De btw-percentages en het account nummer veld zijn toegevoegd aan de exportopties.

15.11.2023 Release

Wat is nieuw?
Het veld 'vervaldatum' is toegevoegd in de module factuurverwerking. Dit veld wordt automatisch ingevuld door de OCR. Daarnaast is het mogelijk om het veld te tonen in het dashboard 'verwerk facturen' en hierop te filteren en te sorteren.
Afgewezen facturen worden nu getoond in de To Do lijst van gebruikers met een finance rol en/of bij de factuurindiener (als de factuur ingediend is via Klippa).
Afgewezen facturen kunnen worden opgeslagen, gearchiveerd of opnieuw worden ingediend. Gearchiveerde facturen kunnen daarnaast opnieuw geopend worden.
De module impersonatie: gebruikers kunnen andere gebruikers het recht geven om acties in Klippa namens hen uit te voeren.
De OCR module 'accuraat'.

18.10.2023 Release

Wat is nieuw?
Exact Online UK is toegevoegd als nieuwe integratie.
AFAS: De foutmelding omtrent een bestandsnaam met ongeldige tekens is verbeterd.
SAPbyDesign: Een beter logboek omtrent de foutmeldingen van SAPbyDesign is toegevoegd.
Het account nummer veld is toegevoegd aan onze nieuwe interface.
De mogelijkheid om een incomplete factuur opnieuw in te dienen is toegevoegd aan onze nieuwe interface.

27.07.2023 Release

Wat is nieuw?
Nieuwe versie van de mobiele app voor iOS en Android (3.12).
AFAS: De integratie met AFAS biedt nu de mogelijkheid voor het boeken zonder btw-code.
De mogelijkheid om e-mail notificaties per uur in te stellen.
De mogelijkheid om te filteren op niet ingediende creditcard uitgaven in de rapporten module.
Automatische e-mails bij het goedkeuren van declaraties & facturen zijn nu gebundeld in één e-mail.
Klippa-suggesties (die bovenaan je schermen staan) zijn veranderd zodat velden minder afhankelijk van elkaar zijn (een administratie suggestie heeft bijvoorbeeld geen invloed op de categorie suggestie), waardoor de suggestie logica efficiënter is voor de gebruikers.

05.07.2023 Release

Wat is nieuw?
AFAS: De integratie met AFAS biedt nu de mogelijkheid voor het gebruik van betalingscondities.
AFAS: De integratie met AFAS biedt nu de mogelijkheid voor het toevoegen van boekhoudrelaties in Klippa.
Odoo: De integratie met Odoo biedt nu ondersteuning voor Odoo versie 16.
Netsuite: De integratie met Netsuite biedt nu de mogelijkheid voor het gebruik van betalingscondities.
Wanneer een nieuwe boekhoudrelatie wordt toegevoegd in Klippa, wordt het veld standaard ingesteld op 'organisatie' in plaats van 'persoon'.

03.05.2023 Release

Wat is nieuw?
AFAS: De integratie met AFAS biedt nu de mogelijkheid voor het gebruik van transitorisch boeken.
Odoo: De integratie met Odoo biedt nu de mogelijkheid voor het gebruik van meerdere administraties.
QuickBooks: De integratie met QuickBooks biedt nu de mogelijkheid voor het aanmaken van een nieuwe relatie tijdens het boeken.

13.04.2023 Release

Wat is nieuw?
De mogelijkheid om de boekingsdatum van een rapport in te stellen op rapport niveau.
De mogelijkheid om rapporten te exporteren in XLSX, CSV en PDF.
De submanager rol & het "is manager van" veld zijn verwijderd uit het gebruikersprofiel. Dit is vervangen door het gebruik van autorisatie flows en bedrijfsregels.
Rapport notificaties worden nu per rapport verstuurd, in plaats van per declaratie.
Declaraties binnen een rapport worden nu ook gemarkeerd als geboekt.
Inzicht in groepen waarin de gebruikers zitten. Dit is zichtbaar onder instellingen - zakelijk - gebruikers.
De mogelijkheid voor Exact globe nightly caching.
De functies valuta, btw & mijlen zijn nu beschikbaar voor Klippa Pro gebruikers onder instellingen - persoonlijk.

09.03.2023 Release

Wat is nieuw?
Filter categorieën op geselecteerde administratie. We tonen nu alleen categorieën die overeenkomen met de geselecteerde administratie, tenzij in de categorie instellingen geen verdeling is ingesteld.
Sorteren op basis van x-as voor het inzichten dashboard.
Pro gebruikers kunnen nu hun kilometer vergoeding instellen in persoonlijke instellingen.
Pro gebruikers kunnen nu hun Klippa e-mail adres bekijken onder de persoonlijke instellingen.
Exact Online: Undo methode: Dit voorkomt dubbele boekingen naar Exact Online bij een foutmelding in de API.
Quickbooks US & UK is toegevoegd als nieuwe integratie.

09.02.2023 Release

Wat is nieuw?
De zakelijke statistieken pagina is vernieuwd. De pagina bevat nu meer inzichten in de uitgaven en de voortgang van goedkeuringen. Deze pagina is alleen zichtbaar voor finance & admin gebruikers.
Verbeterde suggesties bij facturen die zijn ingediend via de mail.
Een controle of het door de OCR/gebruiker ingevoerde BTW percentage overeenkomt met de BTW percentage in de boekingsregels. Een uitzondering hierop is de geschiedenis suggestie BTW code 0%.
Volledig gescheiden boekingsvoorstellen voor facturen en declaraties.
De waarschuwing voor een dubbele declaratie/factuur verdwijnt nu alleen wanneer een transactie is goedgekeurd & geboekt, en/of verwerkt.
Incomplete en afgewezen declaraties worden uitgesloten voor het matchen aan een creditcard statement.
Wanneer een nieuwe boekhoudrelatie wordt geselecteerd, wordt ook de betalingsmethode gereset.
Wanneer een integratie wordt verwijderd, wordt deze ook niet meer getoond in nieuwe boekingsvoorstellen.
Wanneer er gewisseld wordt tussen een koppeling in de boekingsweergave worden alle boekingsvelden gewist.
De mogelijkheid voor het filteren op datum in de rapportenmodule.
Minox: Undo methode. Dit voorkomt dubbele boekingen naar Minox bij een foutmelding in de API.
Exact Online: De mogelijkheid voor het zoeken op code bij het gebruik van de functie: relation autocomplete search.

11.01.2023 Release

Wat is nieuw?
De mogelijkheid om de notificatiefrequentie apart in te stellen voor goedkeurders en finance gebruikers.
Declaraties worden elke nacht gematcht aan creditcard statements. Voorheen werden de declaraties eenmalig gematcht na het uploaden van het statement.
De 'integratie boekhouding' export velden zijn uitgebreid met: totaal boekingsbedrag inc. BTW, exc. BTW en totaal boekingsbedrag BTW
De mogelijkheid voor het instellen van een automatische export is uitgebreid. Voorheen kon de export frequency worden ingesteld op wekelijks, dit is uitgebreid naar maandelijks, per kwartaal of jaarlijks.

Bijgewerkt op: 15/03/2024