Hoe selecteer ik de autorisatieflow voor een factuur

Let op: deze actie is alleen mogelijk voor een gebruiker met finance rechten.
Indien er een factuur bij de verkeerde persoon ligt ter goedkeuring, kan een gebruiker met een finance rol handmatig een andere autorisatieflow selecteren.

Tip: in dit artikel vind je hoe een autorisatieflow toevoegt.
Tip: in dit artikel <LINK> vind je hoe je bedrijfsregels instelt waarmee je facturen automatisch de juiste autorisatieflow in kan laten sturen.

Zorg dat je met je account bent ingelogd in de Klippa Web App

Navigeer in het linker menu naar Verwerk facturen en open een factuur met status "Ingediend" om een autorisatieflow te selecteren.

3a. In het overzicht kun je de betreffende factuur openen en een autorisatieflow toepassen door handmatig één van de bestaande flows in het lijstje naast 'autorisatieflow te selecteren.

3b. Voor facturen waar een afwijkende autorisatieflow benodigd is, is het ook is het mogelijk een aangepaste flow toe te passen.

Klik dan op de optie "Aangepast" bij Autorisatieflow

Kies dan één of meerdere goedkeurders en kies indien gewenst:
Vaste goedkeuringsvolgorde: de factuur gaat dan in de aangegeven volgorde naar de goedkeurders
Aantal benodigde goedkeurders: bijvoorbeeld 2 goedkeuringen nodig van de 3 goedkeurders

Klik tenslotte op Autorisatieflow toepassen en opslaan zodat de factuur de aangepaste workflow ingaat.

Tip: Zoek je naar hoe je de autorisatieflow van een factuur aanpast? Lees dan dit artikel.