Binnen het bedrijf worden verschillende kostensoorten gebruikt om declaraties in de verdelen. Hiervoor is het handig je bonnen in verschillende categorien te kunnen verdelen zodat je makkelijk bonnen terug kunt vinden en sneller kunt boeken op het juiste grootboek.
Om dit te doen ga je eerst naar het dashboard op de Klippa app.
Eenmaal aangekomen op het dashboard druk je allereerst in het menu op zakelijk, er komen vervolgens verschillende opties naar beneden rollen.
Vervolgens druk je op instellingen onder het kopje zakelijk.
Je hebt nu dit scherm voor je:

In het menu zie je het kopje categorien staan, hier klik je op.
Als je hier eenmaal op hebt geklikt zie je een scherm waar je aangemaakte categorien in komen te staan:

Om een nieuwe categorie aan te maken klik je op het groene knopje met daarin de tekst ¨toevoegen¨ (rechtsboven in je scherm).
Je ziet dan dit scherm:

Hier kun je de specificaties van de categorie invullen, je ziet verschillende dingen die je kunt invullen, hier even alles op een rijtje met de uitleg wat het allemaal inhoud en wat je moet invullen:

Naam: Bij de naam vul je de naam van de categorie in.
Als je bijvoorbeeld een categorie wilt aanmaken voor 'boodschappen', zet je hier 'boodschappen' neer.

Code: Hier kan je een code voor de categorie toevoegen, je kunt deze zelf bedenken.

Groepen: Voeg hier toe welke groep(en) er binnen je bedrijf met de categorie te maken krijgt.

Omschrijving: Hier kan je een korte omschrijving over bijvoorbeeld wat er in de categorie staat neerzetten.

Actief : Vul hier in of de categorie actief of niet actief is.

Nadat je dit hebt ingevuld druk je op opslaan.
De categorie is toegevoegd!

Wanneer je een actieve boekhoudkoppeling hebt, kun je hier direct het juiste grootboek selecteren

Zoektermen: Bonnencategoriën, Aanmaken ,Declaratiegroepen , Declaratiegroep