Binnen het bedrijf worden verschillende kostensoorten gebruikt om declaraties in de verdelen. Hiervoor is het handig je bonnen in verschillende categorieën te kunnen verdelen zodat je makkelijk bonnen terug kunt vinden en sneller kunt boeken op het juiste grootboek.

Om dit te doen doorloop je de volgende stappen:

Stap 1) Log in met je Klippa account op: https://app.klippa.com/#/login

Stap 2) Je bevindt je nu in jouw persoonlijke Klippa omgeving. Klik op Zakelijk en Instellingen in het menu aan de linkerkant van je scherm.

Stap 3) Op de instellingen pagina zie je verschillende opties. Klik op het kopje Categorieën.

Stap 4) Klik op Toevoegen (rechtsboven in) om een nieuwe categorie aan te maken.

Stap 5) Vul alle specificaties van de categorie in en druk op Opslaan. De categorie is nu succesvol toegevoegd!

Naam: Bij de naam vul je de naam van de categorie in.
Als je bijvoorbeeld een categorie wilt aanmaken voor 'boodschappen', zet je hier 'boodschappen' neer.
Code: Hier kan je een code voor de categorie toevoegen, je kunt deze zelf bedenken.
Groepen: Voeg hier toe welke groep(en) er binnen je bedrijf met de categorie te maken krijgt.
Omschrijving: Hier kan je een korte omschrijving over bijvoorbeeld wat er in de categorie staat neerzetten.
Actief : Vul hier in of de categorie actief of niet actief is.

Wanneer je een actieve boekhoudkoppeling hebt kun je hier direct het juiste grootboek selecteren

Zoektermen: Bonnencategoriën, Aanmaken ,Declaratiegroepen , Declaratiegroep