Door rollen toe te voegen aan de medewerkers die je toevoegd, kan jij bepalen welke rechten ze hebben in het proces.
Maar hoe ken je rollen toe aan medewerkers?
Allereerst ga je naar het dashboard van je Klippa app.
Eenmaal op het dashboard aangekomen druk je allereerst in het menu op zakelijk, er komen vervolgens verschillende opties naar beneden rollen.
Vervolgens druk je op instellingen onder het kopje zakelijk.
Eenmaal op dit scherm aangekomen druk je in het menu op gebruikers.
Je hebt nu dit scherm voor je:

Druk vervolgens op de gebruiker waar je een rol aan toe wilt kennen of voeg een gebruiker toe doormiddel van het groene knopje met ¨toevoegen¨ erin (rechtsboven aan in je scherm).
Als je op de gebruiker druk krijg je dit te zien:

Zoals je ziet zijn er 4 verschillende rollen waaruit je kan kiezen:

Finance: kan goedgekeurde bonnen boeken/exporteren naar de boekhouding, geen declaraties keuren;
SubManager: kan ingediende bonnen tot de status 'geaccepteerd' zetten;
Manager: kan de status van geaccepteerde declaratie zetten naar 'goedgekeurd';
Admin: kan alle declaraties inzien en de bedrijfsinstellingen aanpassen.

Per gebruiker kun je aangeven van wie hij de bonnen accordeert.
Je ziet rechts naast de rollen staan wat de gebruiker kan doen met de desbetreffende rol die hij/zij toegewezen krijgt.
Als je bijvoorbeeld een manager toe wilt voegen selecteer je als rol ¨Manager¨ , je kun vervolgens zien aan de opties die groen worden wat hij/zij voor rol heeft in het process.
Dat ziet er als volgt uit:

Je kunt deze rollen ook combineren. Wanneer er bij jullie bedrijf maar één persoon is die alle bonnen keurt en boekt, kan je deze persoon de rollen 'SubManager', 'Manager' én 'Finance' geven.

Als je alle gegevens hebt ingevuld druk je op opslaan.
Je hebt nu een medewerker met een rol toegevoegd!

Zoekwoorden: Collega's , Rol , Recht