Door rollen toe te voegen aan de medewerkers die je toevoegd, kan jij bepalen welke rechten ze hebben in het proces.
Maar hoe ken je rollen toe aan medewerkers?
Allereerst ga je naar het dashboard van je Klippa app.
Daarna klik je rechtsboven in op het wieltje en vervolgens op Instellingen:

Je komt vervolgens uit op dit scherm:

Als je dit scherm voor je hebt klik je op het tabblad Gebruikers, hier zie je alle gebruikers staan die je hebt toegevoegd of nog toe gaat voegen.

Om rollen toe te voegen bij een gebruiker druk je eerst op het groene rondje met het plusje erin (rechtsonder in het beeldscherm) óf op het potloodje naast een gebruiker om deze aan te passen.

Je ziet nu dit:

Zoals je ziet zijn er 4 verschillende rollen waaruit je kan kiezen:

Finance: kan goedgekeurde bonnen boeken/exporteren naar de boekhouding, geen declaraties keuren;
SubManager: kan ingediende bonnen tot de status 'geaccepteerd' zetten;
Manager: kan de status van geaccepteerde declaratie zetten naar 'goedgekeurd';
Admin: kan alle declaraties inzien en de bedrijfsinstellingen aanpassen.

Per gebruiker kun je aangeven van wie hij de bonnen accordeert. De dikgedrukte zin vertelt welke rechten deze gebruiker heeft, bijvoorbeeld "Gebruiker mag bonnen zien, afwijzen, accepteren, verwerken en boeken van:"
De declaraties van de medewerkers die vervolgens worden toegevoegd aan de onderstaande lijst kunnen worden geaccordeerd en verwerkt door deze gebruiker.

Je kunt deze rollen ook combineren. Wanneer er bij jullie bedrijf maar één persoon is die alle bonnen keurt en boekt, kan je deze persoon de rollen 'SubManager', 'Manager' én 'Finance' geven.

Als je alle gegevens hebt ingevuld druk je op opslaan.
Je hebt nu een medewerker met een rol toegevoegd!