Met de Finance rol in Klippa kun je declaraties indienen, accorderen en verwerken in de boekhouding. In deze handleiding leggen we je in drie stappen uit hoe dat werkt.

Deel 1) Het indienen van een declaratie

1) Open de Klippa app op je mobiele apparaat en log in met je gegevens.

2) Nu je bent ingelogd zie je een overzicht van al jouw bonnetjes. Om een nieuwe bon te scannen druk je onderin op maak foto.

3) Je kunt nu met de camera een bon scannen. Klik vervolgens op het pijltje rechtsonder in het scherm om door te gaan en druk op opslaan.

4) Vul de nodige gegevens in en druk nogmaals op opslaan. Jouw bonnetje is nu ingediend als declaratie! Met behulp van statusupdates houden we je op hoogte van de voortgang van je declaratie.

Let op: de bongegevens hoef je niet in te vullen, die herkennen wij!

Deel 2) Het accorderen van ingediende declaraties

1) Log in met je Klippa account op: https://app.klippa.com/#/login

2) Je bevindt je nu in jouw persoonlijke Klippa omgeving. Klik op zakelijk en vervolgens declaraties in het menu aan de linkerkant van je scherm

3) Je ziet nu een overzicht van alle bonnetjes. Klik op het kopje ingediend om alle ingediende declaraties te zien

4) Het overzicht bevat nu alleen ingediende bonnetjes. Selecteer een bonnetje en check of alle gegevens kloppen. Accordeer door de status te veranderen in afgewezen, missende informatie, geaccepteerd, goedgekeurd of verwerkt.

5) Druk vervolgens op opslaan of opslaan en boeken. De declaratie bevindt zich nu onder de status die je hebt meegeven.

Let op: opslaan en boeken is alleen mogelijk wanneer er een directe koppeling met het boekhoudpakket is.
Tip: het accorderen van declaraties is ook mogelijk in de mobiele app > Hoe accordeer ik bonnen in de Klippa app?

Deel 3) Het verwerken van de kosten in je boekhoudsysteem

Let op: de verwerking van goedgekeurde declaraties kan op twee manieren en is afhankelijk van een koppeling met je boekhoudpakket. Beide mogelijkheden bespreken we.

Verwerken met boekhoudkoppeling

1) Ga in het Klippa dashboard naar zakelijk en klik op declaraties

2) In het scherm met declaraties klik je nu op de tab goedgekeurd

3) Je kunt nu één of meerdere goedgekeurde bonnen selecteren. De voorgestelde acties klappen automatisch uit. Klik vervolgens op declaratie(s) boeken om deze te boeken in het gekoppelde boekhoudsysteem

Let op: alleen goedgekeurde bonnen kunnen worden geboekt.

Verwerken zonder boekhoudkoppeling

1) Ga in het Klippa dashboard naar zakelijk en klik op declaraties

2) In het scherm met declaraties klik je nu op de tab goedgekeurd

3) Je kunt nu één of meerdere goedgekeurde bonnen selecteren. De voorgestelde acties klappen automatisch uit en klik vervolgens op exporteren

4) Kies voor .csv als exportformaat en stel indien gewenst de kolommen op de juiste wijze in. Exporteer het bestand en gebruik dit om te importeren in je boekhoudsysteem.

Dit is het einde van de handleiding voor Finance. Mocht je vragen hebben neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar!